\

Amaretsje van Muoike Tetsje

Amaretsje van Muoike Tetsje

Wie is Amaretsje van Muoike Tetsje?

En waarom is er een zoete likeur naar haar vernoemd? Amaretsje van Muoike was een hele lieve vriendelijke vrouw. Ze was een Friese vrouw die voor veel vriendelijkheid op de straten. Ze kon genieten van kinderen en daar werd ze dan vrolijk van. Het was een lieve vrouw. Een vrouw die graag snoepgoed maakte met veel zoetheid. 

Zoetheid zoals Amaretsje zelf ook was. En als ze dan boterbabbelaars of enig ander Fries alderwetsk snobbergoud had gemaakt ging ze daarmee de straat op. Dit om de zoete kinderen te voorzien van heerlijke snoepjes. Om ze te bedanken dat ze heerlijk kon genieten van het spelen op straat. 

Amaretsje was een weldoener van de maatschappij. In Leeuwarden schijnt ze gewoond te hebben en daar is ze dan ook bekend om de Fryske snoepjes. Fryske kadoos heeft deze oude snoepje ook in het assortiment onder alderwetsk snobbergoud

Ter nagedachtenis van Amaretsje heeft de stikeme stoker  een zoete likeur gemaakt onder de naam Amaretsje van Muoike Tetsje. De Likeur van Amaretsje kun je bij Fryske kadoos kopen.

 

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De waardering van www.fryskekadoos.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 543 reviews.