\

Friese Speciale bieren

Rijping van bier

Friese Speciaal Bieren

De laatste jaren zijn veel mensen begonnen met het brouwen van speciaal bier, zo ook in Friesland zijn vele speciaal bieren gebrouwen. Nix onder de 18En wel te verstaan speciaal bier! De kleine brouwerijen schieten als paddenstoelen uit de grond vandaan. Weisen, Red Ale, Ús Ale, Bock, Mearte voor de bier liefhebber zijn het bekende termen en krijgen ze het water al van in de mond. Wij selecteren vele Friese bieren voor u om eens te genieten van Friese bieren met daarbij gebruiken sommige brouwers zelfs eigenzinnige en smaakvolle streekproducten. Geniet van ons aanbod en drink met mate. Tevens is deze pagina alleen bedoeld voor mensen ouder dan 18 jaar.

Verder lezen…


Het wordt zomer dus het Fries speciaal bier wordt weer graag koud geserveerd. Maar bier smaakt het beste bij 5 graden Celsius. Dit is vooral het geval bij lichtere bieren oftewel Friese pilsener. Maar dit geldt niet voor alle bieren. Als je de meer zwaardere Friese bieren hebt waarbij meer alcohol percentage in is gebrouwen wordt de temperatuur naarmate van de alcohol ook hoger. Dus bij een hogere alcohol percentage wordt het Friese aromatische bier ook warmer gedronken. Een heerlijke Grutte Pier speciaal Lente bier vol gebrouwen met bloemig en kruidig (korianderzaad) en citrusfruit hoparoma drink je het beste in het voorjaar op een temperatuur van zo’n 6 graden. Meer van die heerlijke voorjaarsbieren zijn:

Van het voorjaar of de zomer kunt u altijd blijven genieten van Fries speciaal bier bij Fryske Kadoos. Lees verder over Friese speciaal bieren …

Heerlijke zomer/voorjaarbiertjes:

Grutte Pier by HeroCardboardCosplay
Grutte Pier by HeroCardboardCosplay

Dubbel bier heeft ze naam niet te danken aan een dubbele dosis alcohol. De naam stamt af van de tijd dat er nog ridders en monniken hoogtij vierden in Friesland, de tijd waarin Grutte Pier nog leefde. Ook in die tijd leefden er Friese Monikken die bier brouwden in hun kloosters waarbij dus ook werd geëxperimenteerd met de ingrediënten van bier oftewel speciaal bier.

Door dat de monniken uit Friesland meer suikers oftewel graan aan het bier toevoegden werd de samenstelling veranderd en kwam er een hogere alcoholpercentage toe aan het bier. Dit werd niet precies afgemeten met precies een dubbele dosis, wat de smaak verbeterde van het speciaal bier. De donkere kleur kunnen we ons nu ook wel indenken bij het bier. Nu kun jij je ook wel indenken hoe het is gegaan met de tripel bieren.

Kortom geniet van Friese speciaal bier bij Fryske Kadoos!

Fryske Kadoos Sander Kingma
De waardering van www.fryskekadoos.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 569 reviews.