\

Streekproducten

Logo Buurvrouw Durkje
Tsiis oftewel Kaas van Buurvrouw Durkje

Streekproducten uit Friesland koop je bij Fryske Kadoos.

Onder ander de heerlijke 48+ kaas van Buurvrouw Durkje gemaakt  met rauwe melk, koop je bij Fryske Kadoos. Dit houdt in dat de melk rechtstreeks van de koe wordt verwerkt tot een heerlijke rijpe 48+ Friese kaas. Hier worden zo weinig tot geen extra voedingsstoffen of conserveermiddelen bij gebruikt zodat de kaas biologisch bestempeld is. Proef de pure natuur uit Friesland, koop een lekker stukje kaas van Fryske Kadoos. Ook de overige Biologische producten van Buurvrouw Durkje is te verkrijgen bij Fryske Kadoos. Buurvrouw Durkje bestaat uit twee filialen waarvan bij de 1 de koeien worden gehouden en op de andere locatie wordt de rauwe melk verwerkt tot kaas, vla, karnemelk en nog veel meer. Wij raden u aan de producten van Buurvrouw Durkje eens te proberen en te genieten. Buurvrouw Durkje wordt onder andere geleverd in onze ontbijtpakketten.

 

Meest verkochte streekproducten
bij Fryske Kadoos

Hier naast ziet u in een taart diagram welke streekproducten de laatste tijd het meeste wordt verkocht. Het suikerbrood van onze ambachtelijke bakker wordt het meest verkocht. Houdt wel rekening mee dat het hier gaat om zowel de kleine als de grote versie van ons heerlijk streekproduct: Sûkerbôle oftewel Fries suikerbrood.

Friese streekproducten

Naast natuulijk het heerlijke suikerbrood en 48+ kaas heeft Friese Producten nog veel meer streekproducten. Wij verkopen alle Friese bieren die in de omloop zijn. Dan moet u bijvoorbeeld ook aan het merk Koningshert denken. Het bier is zelfs afkomstig uit het vestigingsdorp van Fryske Kadoos namelijk Drachten. Koningshert is gemaakt met onder meer de groente Cichorei wortel. De wortel werd altijd op de Fabriekslaan in Drachten verwerkt. Hier stonden 2 fabrieken waar de wortel verwerkt werd tot suikervervanger in de koffie. De brouwers hebben dit onder meer in de Koningshert Chico Amber Ale toegevoegd. Een eeuwenoud recept dat terug gekomen in dit heerlijk biertje. Koop dit bier verwerkt met cichorie wortel bij het plaatselijke Fryske Kadoos.

Daarnaast hebben wij ook heerlijke honing uit het Lauwersmeer gebied. Deze honing is gemaakt met de zwarte bij. Langs de wegen van het Unesco werelderfgoed te Lauwersmeer staan de kasten waardoor de zwarte bij zijn honing verzameld aan de hand van vele pioniersvegetatie en bloemen. Hierdoor proef je het zilte in de honing. De smaak van het Lauwersmeer.

Zo koop jij je streekproducten dus het beste bij Fryske Kadoos Drachten.

Ambachtelijke Friese Suikerbrood
Product is aan je winklwagen toegevoegd:

De waardering van www.fryskekadoos.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 569 reviews.