\

Heitedei

Heitedei

Heitedei - vaderdag cadeaus!

Heitedei, oftewel vaderdag is een belevenis voor kinderen die dan graag een gedicht, kleurplaat of een kaart aan hun vader oftewel heit willen geven. Een dank van waardering aan heit om te zeggen dat hij een heel jaar weer voor je klaar hebt gestaan. Voor die dag in juni wil je natuurlijk je vader de allerleukste kado geven om hem te bedanken. Fryske kadoos heeft prachtige heitedei kadoos. Eventueel kun je nog een persoonlijke boodschap achter laten op de kaart van Fryske kadoos. Zonder dat het je extra kosten oplevert. Dus voor je heitedei kadoo met kaart ga je naar Fryske Kadoos.

Die ene zondagochtend dat je wakker wordt als vader en dat je kinderen boven op je liggen en het nog veel te vroeg is. Maar dan weet je wat je hebt. En je accepteert het te vroeg wakker worden. Ze komen met gedichten, tekeningen, kaart. En als kleinigheid heeft moeders nog een mandana van Friesland er bij gedaan. Of een heerlijk prieuwpakketjes van Kald Kletske.

Lees verder…

Verwen jezelf!

Bonifatius likeurGeef je vader een borreltje met deze fles sla jij de spijker op zijn kop in plaats van je vader die de spijker voor jouw in het hout slaat. Bonifatius bitter is een gedestilleerde drank van meerdere Friese kruiden. Een streekproduct volgens oud recept. Is ook heerlijk te combineren in koffie voor Dokkumer koffie. Of in de winter met warme chocolade melk en wat slagroom boven op natuurlijk.

Geschenken voor Heitedei

Friese sokken

  • Friese vlag sokken – 2 paar

     7.49 incl. BTW

Ontbijt pakket groot

  • Fries ontbijtpakket groot

     33.95 incl. BTW

Bierpakket Grutte Pier

682A
Heitedei is een dag die je niet wilt overslaan. Met tekeningen, kaarten en zelfs gedichten wordt papa belaagd. Maar op de middag moet er ook nog even op visite worden gegaan naar Pake.
Voor Pake hebben wij zelfs nog een wandbord voor in de overkapping die Pake zelf heeft gebouwd. Daarom het wandbordje: As pake it net meitsje kin, dan slagget it gjinien. Ook daar worden de kleinkinderen natuurlijk ontiegelijk enthousiast van het geven van een kado.
Daarnaast hebben jullie ook nog een geschenkset mee genomen van Bjusterbaarlik Ús heit. En weer een onvergetelijke dag gaat voorbij dankzij de heitedei kadoos van Fryske kadoos.

Met de prachtige geschenken en kadoos van Fryske Kadoos verwen jij je Pake of Heit altijd!

Waarom Heitedei/vaderdag?

Heitedei

We gaan terug in de historie om te kijken waardoor we eigenlijk Heitedei of vaderdag vieren voor alle heiten en papa’s. Heitedei komt oorspronkelijk over van Amerika. Daar was een dame genaamd Sonora Smart Dodd die in 1909 de dag in het leven riep. Haar vader heette William Jackson Smart. Die wou ze natuurlijk laten weten hoeveel zij haar vader waardeerde. Vandaar dat zij afgeleid van moederdag een vaderdag verzon voor haar vader. Anna Jarvis had er voor gezocht dat er toen al een moederdag bestond.

Met dit gebaar van Sonora gaf ze toch wel aan een voorwaardelijke liefde te hebben voor haar vader. Dit wordt tot op de dag van vandaag nog steeds gevierd met Heitedei. Zo verwen pake of heit met één van de pracht geschenken van Fryske Kadoos. En maak ook dit jaar weer van Heitedei een onvergetelijke familiedag.

Product is aan je winklwagen toegevoegd:

De waardering van www.fryskekadoos.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 567 reviews.