\

Suikerbrood

Suikerbrood

Suikerbrood - Sûkerbôle

“Beppe lekker! Sûkerbôle!” is een uitspraak dat in het Fries niets minder betekent dan: “Lekker oma, suikerbrood!”. En dat kunnen we alleen maar beamen. Ons suikerbrood tot ver buiten de Friese grenzen geleverd. Van de echte ambachtelijk bakker met zorg gedragen om het Friese suikerbrood van kwaliteit te maken. Poef de sûkerbôle en u als Oma zal u kleinkinderen zeker verwennen. Lees verder…

Verwen jezelf!

SuikerbroodBestel je suikerbrood oftewel ambachtelijke sûkerbôle bij Fryske kadoos. En verwen jezelf of een ander van dit heerlijk wit brood gevuld met 40% suiker. Vanaf nu af aan worden de logeer partijtjes bij Beppe een verwennerij met dit suikerbrood.

Geschenken en producten met Suikerbrood

Suikerbrood Likorette

  • Friesche suikerbrood Likorette 0,2 l

     9.50 incl. BTW

Ontbijt pakket groot

  • Fries ontbijtpakket groot

     33.95 incl. BTW

Kleine suikerbrood

  • Suikerbrood Klein

     5.49 incl. BTW
suikerbrood_500x500

Ambachtelijk gemaakte suikerbrood van de echte bakker. Met diverse ingrediënten gekozen met nazorg om het Friese brood zo lang mogelijk vers te houden. Het wit brood wordt gemaakt met klontjes suiker. De smaak is overweldigend en  je proeft dat het bij de bakker vandaan komt. Met een klontje uitgesmeerde roomboter wordt het suikerbrood nog lekkerder. Deze sûkerbôle heeft al diverse prijzen gewonnen in de Nederlandse bakkerswereld. Ik zou zeggen: “Beppe keapje die sûkerbôle!” en verwen uw kleinkinderen met dit lekker ambachtelijke suikerbrood.

Super lekker die ambachtelijke suikerbrood! Bedankt Fryske Kadoos.

Historie Suikerbrood - Sûkerbôle

Bakker

Fries suikerbrood (Fryske Sûkerbôle) is bereid met diverse ingrediënten, maar het hoofd bestandsdeel is wit brood waarbij in het meel suiker mee wordt gebakken. In Fryslân wordt zo’n 40% suiker oftewel parel of greinsuiker toegevoegd aan het meel.  Tevens wordt er gembersiroop overheen gegoten en kaneel ingestopt.

Was jij een Friezin en was je net bevallen van een meisje dan kreeg je dit lekkernij uit Friesland cadeau bij de geboorte van je kind. De ingrediënten kaneel en gember zouden je beter maken voor het moederschap. Daar komt bij dat de twee ook een werking moest hebben op je heling naar de geboorte. Natuurlijk is dit nooit bewezen. Maar dat het Friese lekkernij tot zo’n succes zou uit groeien is wel een feit en direct te zien aan het enthousiasme waarmee mensen het opeten.

Nog een klein detail, zou je bij de geboorte een jongetje hebben gebaard dan kreeg je als moeder zijnde krentencake. Dan hoopte je toch bij de geboorte echt wel een meisje te krijgen in verband met het heerlijk Friese ambachtelijke suikerbrood dat je dan zou krijgen.

Suikerbrood pakket deluxe

Suikerbrood pakket de luxe

Nu nieuw in geschenkpakket:
Het suikerbrood pakket.

Sinds kort hebben we 2 suikerbrood pakketten gemaakt. Deluxe en het gewone suikerbrood pakket. Bestaande uit 2 Friese borrelglaasjes, Suikerbrood likeur, een handig plankje om je suikerbrood op te snijden waarvan de luxe van hoogwaardige kwaliteit is meerdere houtsoorten. En natuurlijk bevat het pakket een suikerbrood. Ons suikerbrood in de kleine versie. Dit pakket is bedoeld om te geven maar is natuurlijk ook heerlijk voor eigen consumptie. Deluxe is te verkrijgen voor een bedrag van € 49,95 en de gewone voor € 27,50.

Suikerbrood pakket

Product is aan je winklwagen toegevoegd:

De waardering van www.fryskekadoos.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 569 reviews.