\

It Lulke Wiif

It Lulke Wiif is alleen online verkijgbaar bij Fryske Kadoos

This is custom heading element

Etiket It Lulke WiifHet verhaal van het Friese speciaal bier van “It Lulke Wiif” (vertaald: de boze vrouw) gaat terug naar de jaren 2015 toen een tiental vrienden bij elkaar kwam voor natuurlijk een heerlijk biertje. Op zo’n avond proefde men natuurlijk de verschillende smaken van bier. Die avonden koesteren de vrienden nog altijd en daardoor noemt men het de bierproeferij avonden. Lief en leed werd gedeeld onder de vrienden en de sterkste verhalen gaan dan over de tafel heen. Gevestigd in het Texas van Friesland oftewel de Friese Wouden werden de 10 Waldpyken, is de bijnaam van de mensen uit de Noord-Oost streek van Friesland,  erg gehecht aan elkaar.

Waldpyken uit Friesland staan bekend om hun directheid, eerlijkheid en gaan ze een conflict niet uit de weg. Als Friese vrienden kun je ze niet beter krijgen.

It Lulke Wiif - Heechblond & Read en Hitsich

It Lulke Wiif - HeechblondIn samenwerking met een kleine ambachtelijke brouwer, uit het pittoreske Sneek werd in nauwe samenwerking een recept ontwikkeld.

HEECHBLOND, een hoogblond Friese speciaal bier werd gebrouwen. In het recept is de Wichter verwerkt. De Wichter is een lokaal streekproduct uit de Wâlden, op zijn Fries is het een Wâldprûm (woudpruim). Een kleine pruimachtige vrucht die uitsluitend voorkomt in de Friese Wouden.

Het Friese blonde speciaal bier heeft een alcoholpersentage van 7%.
Een lekkere frisse krachtige smaak en door onder andere de Wichter geeft het een lichte fruitige afdronk.

It Lulke Wiif - Read en HitsichDe Freonskip heeft zijn tweede smaak uitgebracht in een fles ‘Read & Hitsich’ van It Lulke Wiif. De belangrijkste ingrediënt van dit bier: de braam werd geteelt in het Friese Bergum. Het bramenbier heeft hetzelfde regionale karakter als hun eerste wichterbier ‘Heechblond’. Net als de Wichter groeien bramen volop in de Fryske Wâlden in de elzensingels en houtwallen.

Met de braam als ingrediënt valt de “Read & Hitsich” net als de “Heechblond” onder het Wâldpyk keurmerk van stichting Wrâldfrucht. Een keurmerk wat de vrienden met trots uitdragen!

Het basisrecept is bedacht door wijlen meesterbrouwer Rein Zwerver. Het bier wordt momenteel gebrouwen door de Harlinger havenbrouwerij het Brouwdok. Read & Hitsich is net als het nieuwe glas vanaf nu alleen online verkrijgbaar bij Fryske Kadoos.

It Lulke Wiif

vervaardigd met streekproducten uit de Friese Wouden

De waardering van www.fryskekadoos.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 539 reviews.