Culinair

Vijf typische streekproducten uit Fryslân oftewel Friesland

Oranjekoek
Wij hebben een aantal heerlijke lekkernijen oftewel Friese streekproducten op een rij gezet voor de liefhebber. Friesland kent al jaren een historie waarbij u de vingers aflikt. Wij van Fryske Kadoos kunnen het niet laten om u op de hoogte te brengen van deze lekkernijen. Ja natuurlijk komen ze voor in onze webshop! Want wij willen u als klant van Fryske Kadoos al het genot niet laten missen. Ik kan u vertellen dat we een trouwe klant hebben die om de zoveel maanden meerdere suikerbroden koopt. Want je kunt suikerbrood namelijk heel goed opslaan in je vriezer, zo blijft het brood toch een aantal weken goed houdbaar. En kun je er dus voor langere tijd van genieten.

Naast het Suikerbrood hebben we nog veel meer lekkers daarom hebben wij de 5 typische streekproducten op een rij gezet. We hadden de lijst nog wel groter kunnen maken maar ergens moet je toch een grens stellen.

 

NuSuikerbroodmmer 1 – Suikerbrood

Suikerbrood wordt al sinds jaar en dag in Friesland genuttigd. Suikerbrood is vervaardigd met deeg en veel suiker, wat ook wel logisch klinkt. De suikerbrood die wij aanbieden is van een zeer hoge kwaliteit en blijft lang vers. Ook als u hem buiten de vriezer houdt, daarmee heeft ons suikerbrood ook diverse prijzen al gewonnen en wordt het hier in de volksmond benoemd tot het Kampioen suikerbrood .

 

Nummer 2 – Berenburg

Fryske Jubileum BearenburchBerenburg is een product gemaakt in eerste instantie voor de geneeskunde. Door wat meer creatiever te denken is het een product geworden dat niet weg te denken is in de kroegen van Friesland. Bearenburgh heeft een rijke geschiedenis die we in een eerdere blog al eens hebben toegelicht. Friese berenburg is een kruidenmelange die gestookt wordt, oftewel gemaakt, door de diverse stiekeme stokers of gewone stokers. De Stiekeme stoker is de hofleverancier van Fryske Kadoos. Wiepie (de echte naam van de stiekeme stoker) maakt voor ons in zijn kleine brouwerij te Bolsward de lekkerste Friese dranken waaronder berenburg maar ook berenburg likeur, honing likeur, chocolade likeur, caramel likeur en nog vele meer. Wij van Fryske Kadoos houden het toch graag bij de heerlijke gezonde Friese Bearenburgh!

 

OranjekoekNummer 3 – Oranjekoek

“Er is er 1 jarig hoera! Hoera! Dat kun je wel zien dat is Oranjekoek!”. Het is niet gebruikelijk maar vele Friezen schenken als gebak Fries Oranjekoek aan de visite. Dit typisch product is een koek met daarover heen glacé. Op de top doen we een heerlijk toefje slagroom met iets lekkers zoals chocolade, druif madarijn stukje of iets anders. Oranjekoek kun je bijna bij elke bakker wel op bestelling bestellen. Alleen versturen is moeilijker in verband met de slagroom! Want die moet niet door de hele doos heen maar op de oranjekoek blijven zitten. 

Fryske Dumkes

Nummer 4 – Fryske Dûmkes

Fryske Dûmkes een anijskoekje ter grote van je duim. In diverse soorten verkrijgbaar. Heel erg dun zodat je hem op hebt en er nog niet vol van bent. De naam zegt het ook wel dat hij niet groter moet dan je duim. Want Dûmke betekent in de Friese taal: Duim. De duim van een hand. Zoals eerder al gezegd is het een anijskoekje. De smaak van onze dûmkes blijft lang hangen in de mond wat een fantastische smaak geeft. Heb jij al eens Fryske dûmkes gekocht bij Fryske Kadoos? Dan weet je dat het van hoge kwaliteit is en dat hij lekker lang in de mond qua smaak blijft hangen. Bestel vandaag nog deze heerlijke Friese streekproducten en geniet er zo snel mogelijk van. 

4x dubbele Turfgerookte droge worstNummer 5 – Turf Gerookte Fryske Droge Worst

Fryske Droge worst mogen we graag bij de borrel of op de borrelplank terug zien. Heerlijke gedroogde worst op hout. Door het roken maak je het vlees gaar en voor ons is hij heerlijk zacht als we hem op eten. Wat ook een betekenis heeft van versheid van de worst. Daarom versturen wij onze droge Fries gerookte worst vacuüm om de versheid voor u te garanderen. Fries turf gerookt droge worst is heerlijk met een Fries speciaal biertje of een heerlijk berenburgje! Ook Friese droge worst koop je het snelst online bij Fryske kadoos!

Geef een reactie