Culinair

Typische streekproducten uit Fryslân oftewel Friesland


Wij hebben een aantal heerlijke lekkernijen oftewel Friese streekproducten op een rij gezet voor de liefhebber. 

Friesland kent al jaren een historie waarbij je de vingers aflikt. Wij van Fryske Kadoos kunnen het niet laten om je op de hoogte te brengen van deze lekkernijen. Ja natuurlijk komen ze voor in onze webshop! Want wij willen je als klant van Fryske Kadoos al dit genot niet laten missen. 

Ik kan je vertellen dat we zelfs één trouwe klant hebben die bijna om de maand, 8 suikerbroden koopt. Want je kunt suikerbrood namelijk heel goed opslaan in je vriezer, zo blijft het brood toch een aantal weken goed houdbaar. En kun je er dus voor langere tijd van genieten.


Naast het Suikerbrood hebben we nog veel meer lekkers, daarom hebben wij 4 typische streekproducten op een rij gezet. 

 

NuSuikerbroodmmer 1 – Suikerbrood


Suikerbrood wordt al sinds jaar en dag in Friesland genuttigd. Suikerbrood is vervaardigd met deeg en veel suiker, wat ook wel logisch klinkt. Het suikerbrood dat wij aanbieden is van een zeer hoge kwaliteit en blijft lang vers. Ook als je hem buiten de vriezer houdt, daarmee heeft ons suikerbrood ook diverse prijzen al gewonnen en wordt het hier in de volksmond benoemd tot het Kampioen suikerbrood .

 

Oranjekoek

Nummer 2 – Oranjekoek

“Er is er 1 jarig, hoera, hoera! Dat kun je wel zien dat is Oranjekoek!”. Dit typisch product is een koek met daaroverheen glacé. Op de top doen we een heerlijk toefje slagroom met iets lekkers zoals chocolade, een druif,  een mandarijnstukje of iets anders. Oranjekoek kun je bijna bij elke bakker wel op bestelling bestellen. Alleen versturen is moeilijker in verband met de slagroom! Want die moet niet door de hele doos heen maar op de oranjekoek blijven zitten. 

Fryske Dumkes


Nummer 3 – Fryske Dúmkes

Fryske Dúmkes zijn anijskoekjes ter grote van je duim. De naam zegt het ook wel dat hij niet groter moet dan je duim. Want Dúmke betekent in de Friese taal: Duim. De duim van een hand. Zoals eerder al gezegd is het een anijskoekje. De smaak van onze dúmkes blijft lang hangen in de mond, wat een fantastische smaak geeft. Heb jij al eens Fryske dúmkes gekocht bij Fryske Kadoos? Bestel vandaag nog deze heerlijke Friese streekproducten en geniet er zo snel mogelijk van. 

4x dubbele Turfgerookte droge worst

Nummer 4 –  Gerookte Fryske Droge Worst

Fryske Droge worst is heerlijk bij de borrel of op de borrelplank. Door het roken wordt het vlees gaar en is het heerlijk zacht als we hem opeten.  Wij versturen onze droge Fries gerookte worst vacuüm om de versheid te garanderen. Fries gerookt droge worst is heerlijk met een Fries speciaal biertje of een heerlijk Berenburgje! Ook Friese droge worst koop je het snelst online bij Fryske kadoos!

Geef een reactie